Välkommen till denna blogg. På denna blogg fokuserar vi på djur av alla slag (fåglar just nu). Flera inlägg per vecka. Kom med när vi tittar mer på denna fantastiska värld av dessa ofta, fyrbenta varelser.

onsdag 29 april 2015

Samojedhund

Samojedhund 

Vetenskapligt namn: Canis Lupus. 
Ålder: 12 - 14 år. 
Mankhöjd: Hane: 54-60 cm, Hona: 50-56 cm. 
Vikt: Hane: 20-32,5 kg, Hona: 17-25 kg. 



Samojedhunden har sitt ursprung från Ryssland. Till Finland kom de första samojedhundarna under början av 1890-talet och därefter kom de till Sverige. Rasen är en drag- och slädhund. Den transporterar last och människor, ofta i polarområden. Den har även används till renvallning och som vakthund. 

Rasens behov är att få rejält med motion och helst att få dra, att få möjligheten att leva ett socialt liv och ofta få vistas utomhus. 

Samojedhunden är dragintresserad, något viltintresserad, vallningsbeteende kan märkas, vänlig, pigg, alert, självsäker, lugn, vaktbenägen och har nära till skall. 

Vid inlärning bör man börja träna hunden tidigt, vara konsekvent, rättvis och kom ihåg att belöna hunden rejält. 

Pälsen är tjock, tät med kort, tät underull. Den är varmpälsad. Kom ihåg att borsta hunden regelbundet! 

Samojedhunden är en urhundstyp och har därmed mycket gemensamt med vargen, bland annat pälskonstruktionen och flock gemenskapen, som är viktig för den tillgivna samojedhunden. Ofta är hunden glad och lätt i lynnet mot främlingar. 

Passar definitivt inte som band- eller hundgårdshund, detta är en social hund.

Husse ALT. Matte bör vara mycket intresserad av aktiviteter utomhus och helst även av draghundssport. Man får inte vara väderkänslig. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar