Välkommen till denna blogg. På denna blogg fokuserar vi på djur av alla slag (fåglar just nu). Flera inlägg per vecka. Kom med när vi tittar mer på denna fantastiska värld av dessa ofta, fyrbenta varelser.

onsdag 29 april 2015

Schäfer

Schäfer

Vetenskapligt namn: Canis Lupus. 
Ålder: 9 - 13 år.
Mankhöjd: Hane: 60-65 cm, Hona: 55-60 cm.
Vikt: Hane: 30-40 kg, Hona: 22-32 kg. 

Tysk schäferhund, i dagligt tal schäfer, härstammar från Tyskland. Schäfern är den mest vanliga hundrasen i nästan alla världens länder. Rasen är vanligast som brukshund och sällskapshund, och ingår i gruppen vallhundar eftersom att den användes vanligtvis till vall för flera år sen. Dock kan man även använda rasen till vallning idag också.  

Schäferns behov är att få ordentligt med motion, mental stimulans och att få tillgång till att leva ett socialt liv.

Rasen är mycket vallningsintresserad, lojal, vaksam, alert, arbetsvillig, arbetssökande, modig och trofast.

Rekommenderas dock inte som valet av förstagångs hund. 

Vid inlärning bör man träna med mjuka metoder och varierande program, miljöträna från tidig ålder. Använd aldrig håra tag, de leder till minskad kontakt och hukande gång och rörelse = ingen glad hund.
Mycket positiva belöningar och rättvisa ger bra lydnad.

Tänk på att borsta schäfern regelbundet.

Schäfern är en utmärkt vallhund med vallarens perfekta kontaktsökande sinne, viket gjort schäfern till världens mest allroundhund.
Den används även som polishund, vakthund, min-sökare, brukshund m.m. Hunden behöver en fast hand utan hårdhet samt mycket mental och fysisk stimulans. Schäfern har dock en förmåga att mogna ganska sent.

Husse ALT. Matte bör vara en kunnig hundmänniska som är mycket aktiv med sin hund, eller en fårägare som vill prova en ''äkta gammal'' vallhund.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar