Välkommen till denna blogg. På denna blogg fokuserar vi på djur av alla slag (fåglar just nu). Flera inlägg per vecka. Kom med när vi tittar mer på denna fantastiska värld av dessa ofta, fyrbenta varelser.

onsdag 15 april 2015

welsh springer spaniel

Welsh springer spaniel eller canis lupus är en hundras som är en stötande hund (småviltsjakt) som kommer från Welsh från Storbritannien men som nu är vanligare som en sällskapshund.
När den rasen blev erkänd blev den snabbt homogen. Den blev erkänd 1902 och den rasen kom från en typ av vita och röda hundar som var vanliga i Wales.
Den kom till Sverige på 1960-talet och har inte så snabbt etablerat som en fin hund ras. Ungefär 350 welshare registeras varje år.
Denna ras är mycket sund och när det kommer till sjukdomar är det inte så farligt att ha en welshare.
Den gillar också att vara i centrum och är mångsidig. Den är vänlig mot naturen, lekfulla och är utmärkta familjehundar. Den behöver mycket motion och uppgifter att utföra.
Welsharen behöver mycket omsorg i pälsen och beroende på pälsväxten kan man göra första klippningen efter 6-8 månader beroende på pälsväxt och kvalitet. Det är viktigt att du inte börjar med att klippa pälsen första gången ensam så se till att du ber en expert om hjälp. Redan efter första veckan är det bäst att du vänjer den med att den ligger på ett bord. Så träna den ett ex antal gånger så att hunden bemästrar konsten.
Det finns många som ifrågasätter varför man ska trimma pälsen. Det är så vackert med hundens päls så jag kommer inte göra det.
Visst, kanske hundens päls är vacker med vad är snitsen med att ha sjuk hund. Anledningen till att man ska klippa pälsen är för att hunden ska hålla sig frisk.
En valp på åtta månader måste äta 4 gånger om dagen enligt den här tidsramen: 07:00, 12:00, 17:00 och 22:00. En welshare äter 1/12 dl mat om dagen. Fodret måste ligga i vatten några timmar så att det får svälla upp. Äter inte din hund upp, oroa dig inte. Släng maten och servera ny till nästa tid.    
Lämnas den ensam kommer den att börja skälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar