Välkommen till denna blogg. På denna blogg fokuserar vi på djur av alla slag (fåglar just nu). Flera inlägg per vecka. Kom med när vi tittar mer på denna fantastiska värld av dessa ofta, fyrbenta varelser.

onsdag 18 mars 2015

Norsk skogskatt. Vetenskapligt namn: Felis catus. 
Den norska skogskatten kommer från början från Norge på 1900-talet. Från början kallades det för huskatter men på 1930-talet började kallas för skogskatter när en liten grupp skogskatter förevisades i Tyskland. Dock tog det stopp på kattutställningsindustrin för norska skogakatter när andra världskriget bröt ut. Rasen var bortglömd fram till 1970-talet. Nu är katten populär, föds upp i flera länder mest noterat USA. Den är ganska populär i Sverige och har möjligen en störrre fanbase i Sverige än i Norge. FIFe var den första internationella sammanslutningen som accepterade den här sorten. Nu har alla internationella förbund accepterat den här rasen.
Kroppen är långsträckt och kraftfull. Då när man ser en norsk skogskatt får man ett uttryck av stadighet. Smidigt är den. Bakbenen är något högre än frambenen. Det man först kan märka när man ser en norsk skogskatt är att svansen är yvigare än det flesta katter vilket att bara den övre delen av svanstippen kan röra på sig. Svansen ska vara så lång så att den når till skulderbladen och även till nacken. Det är kriterier enligt utställningsdomarna.   
  

1 kommentar: